Çocuk Danışmanlığı
Çocuklar ve aileler büyürken zaman zaman zorluklar yaşayabilirler. Bu çok doğal. Büyümek güzel, şaşırtıcı ve sürprizlerle dolu olduğu kadar bedensel, bilişsel ve ruhsal değişimlerinde çok yoğun yaşandığı bir dönemdir. Tüm bunların dışında, yaşanan teknolojik gelişmeler ve toplumsal değişimler de çağımızda yaşam biçimimize çok hızlı şekilde etki etmekte ve çocukların hayatında etkili olmaktadır. Çocuğunuz büyürken bireysel, aile, okul ve toplum gibi farklı düzeylerde yaşanan durum ve değişimlerden kaynaklı bazı zorluklar yaşayabilir. Yaşanan zorluk ya da problemleri bazen aile içinde çözmek zorlayıcı olabildiği gibi büyüme döneminde çocukların bireysel ihtiyaçlarının anlamlandırılması ve zamanında çözülmesi kendine yeten yetişkinlere dönüşmesinde önemli katkı sağlamaktadır. Bu noktada, profesyonel destek alarak sorunla baş etmek hem çocuk hem de ebeveyn açısından yapıcı olabilir.
Tüm bireyler biricik, farklı ve her birey, çocuklar da dahil olmak üzere kendine özeldir. Bu yüzden terapiye başlamadan önce yaşanan problem, çocuğunuzun fiziksel, bilişsel, ruhsal durumu ve diğer çevresel faktörler ile birlikte kişiye özel şekilde değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra gerekli görüldüğü takdirde terapi sürecine başlanır.
Çocuklarla çalışmamda, oyun terapisinin yanında ebeveyn ve çocuğun beraber katıldığı seanslar üzerinden gitmekteyim. Sürecin aile ile birlikte gitmesini çalışmamda çok önemsiyorum.
Birçok konu terapinin alanına girer. Terapide sıklıkla çalışılan konuları aşağıda bulabilirsiniz:
* Okulda yaşanan problemler
* Konsantrasyonda yaşanan zorluklar
* Öfke Problemleri
* Uyku problemleri (kabus, yalnız uyumama, uykuya dalamama, gece terörü gibi)
* Sosyal ilişkilerde yaşanan sıkıntılar (arkadaş edinememe, çatışmalı ilişkiler gibi)
* Depresyon
* Kaygı bozukluklar
* Sınav kaygısı
* Duygu düzenlemede yaşanan problemler
* Yas
* Boşanma
* Çocuklarda cinsel gelişim
* Travmatik olaylar
* Aile içi iletişim ve çatışma
* Korkular
* Tırnak yeme
* Saç koparma
* Kendine zarar verici davranışlarda bulunma
* Çevreye zarar verici davranışlarda bulunma
* Yeme problemleri
* Tuvalet problemleri
* Teknoloji bağımlılığı
* Oyun bağımlılığı
* Akran zorbalığı
* Özgüven problemleri
* Tikler